Wat eet jij? Kom naar de Dutch Foodweek van 5 t/m 16 oktober

Iedere dag worden we meerdere keren geconfronteerd met eten. Maar wat eten we nu eigenlijk precies? En hoe komt dat eten op je bord terecht? Dit thema staat centraal tijdens de Dutch Food Week van zaterdag 5 oktober t/m woensdag 16 oktober. Topsector Agri & Food en topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen zijn belangrijke partners van de Dutch Food Week.

Foto van de banner van de Dutch Food Week met twee koeien die in de lens kijken

Van het erf van de boer, op universiteitscampussen in Wageningen, Maastricht en Utrecht, bij innovatieve foodbedrijven, bedrijfsrestaurants van het Rijk tot aan talloze locaties in Nederland worden kwaliteit en innovaties in de Nederlandse voedselketen belicht.

Van boer tot winkelvloer

“Onze foodsector levert niet alleen voedsel van een hoge en constante kwaliteit, maar ze produceert en verkoopt dat voedsel ook nog eens met de kleinste impact op natuur, milieu en biodiversiteit”, vertelt Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Dutch Food Week en boegbeeld van de topsector Agri & Food. “Het unieke van de Dutch Food Week is dat de hele keten – van boer tot winkelvloer – samenwerkt om een goed beeld te geven van al het moois dat zich in de sector afspeelt.”

Dutch Food Week Programma

De Dutch Food Week wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd met diverse bijzondere evenementen, waaronder een foto expositie van fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, van Nederlandse gezinnen rond etenstijd. Bekijk het volledige programma op www.dutchfoodweek.nl.