Welcome to NL: nieuw informatieplatform voor buitenlands talent

Ondernemers die buitenlandse talenten op het gebied van wetenschap, techniek, technologie en wiskunde willen werven, worden ondersteund door het nieuwe informatieplatform Welcome to NL.

Welcome to NL

Welcome to NL biedt de buitenlandse talenten inzicht in wonen en werken in Nederland. Er is Engelstalige informatie te vinden over de Nederlandse bedrijfscultuur, onze innovatieve sectoren en hoe het is om als wereldburger in Nederland te wonen. Welcome to NL biedt ook veel praktische informatie, zoals een overzicht met de belangrijkste stappen om je in Nederland te vestigen, verschillende toegangs- en verblijfsregelingen en belangrijke verwijzingen naar de Belastingdienst, IND en regionale expatcentra.
Naast de praktische informatie biedt Welcome in NL ook inzicht in de verschillende (Top)sectoren, zoals Agri & Food, Chemistry, Life Science & Health, Horticulture en ICT, maar ook in het Nederlandse startup ecosysteem. Er zijn voorbeelden van aansprekende Nederlandse bedrijven te vinden. Welcome to NL is een nuttig hulpmiddel voor het werven van internationaal talent. Meer weten? Ga dan naar de Welcome to NL website of bekijk de korte video op Youtube.  

Bijdrage aan innovatiekracht van Nederland

Internationale kenniswerkers kunnen bijdragen aan de innovatiekracht van Nederland en aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Welcome to NL heeft als doel om de positie van Nederland als aantrekkelijk vestigings-en carriereland voor kennismigranten te versterken en de daarbij horende sociale landing te verbeteren. Zeker met de huidige krapte in de arbeidsmarkt is het belangrijk om het juiste aan te trekken en te behouden. Welcome to NL is een initiatief van The Netherlands Point of Entry, onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij werken in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en nauw samen met de Talent Coalition NL. Talent Coalition NL is een informele samenwerking tussen regionale en nationale partijen die zich inzetten voor het versterken van het Nederlandse vestigingsklimaat voor internationaal talent, met onder andere Brainport, Expat Center Zeeland, Expat Center Maastricht Region, Innovation Quater, The Hague International Centre, Rotterdam Expat Centre, International Welcome Centre Utrecht, IN Amsterdam, NFIA, Nuffic, Techleap.nl en nog vele anderen.