Vertrek David Pappie als directeur Topsectoren & Industriebeleid

Na 7 jaar als directeur Topsectoren & Industriebeleid en rijksvertegenwoordiger van het topteam Chemie, heeft David Pappie per 1 maart afscheid genomen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Op deze foto staat David Pappie, oud-directeur Topsectoren & Industriebeleid
Beeld: ©Directie Topsectoren & Industriebeleid

Scherpe blik van buiten

Met zijn ervaring in het bedrijfsleven en de industrie in het bijzonder, bracht David een unieke en scherpe blik van buiten mee. Hij heeft zich bij EZK ingezet voor de samenwerking tussen het bedrijfsleven, wetenschap en de overheid, maar ook voor de verduurzaming van de industrie en het verdienvermogen van het Nederlandse bedrijfsleven. Directie Topsectoren & Industriebeleid dankt hem voor zijn grote inzet en betrokkenheid. Vanaf 1 april begint David Pappie als directeur strategie bij de Hydrogen Chemistry Company, een nieuw Nederlands bedrijf met de ambitie om wereldwijd grootschalige groene waterstof productie te realiseren.  

“Ik vertrek wel met enige pijn in mijn hart. Directie Topsectoren & Industriebeleid is een mooie, veelzijdige directie die, naast het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid, aan zoveel meer onderwerpen werkt en voor nieuwe uitdagingen staat. Aan de andere kant is dit ook een unieke kans voor mij om nu weer in de private sector te werken aan verduurzaming”, aldus David Pappie.

Waarnemend directeur

Maarten Smidts neemt vanaf 1 maart 2023 tijdelijk waar als directeur Topsectoren & Industriebeleid. De vacature voor deze functie wordt opengesteld via de Algemene Bestuursdienst. Peter Hondebrink, MT-lid directie Topsectoren & industriebeleid, is tijdelijk de nieuwe plaatsvervangend directeur Topsectoren & Industriebeleid.